Gebruiksaanwijzing
zaterdag, 02 december 2006 21:43
Inzicht

Bijna niemand is geïnteresseerd in de oplossing van een puur numeriek probleem. Wat men wel wil weten is het antwoord op een vraag uit het dagelijks leven. Deze website helpt daarom bij de vertaling van dergelijke vragen naar een numeriek probleen. Dit gebeurt op twee manieren.

Ten eerste geeft deze website voorbeelden van alledaagse problemen die je met één van de online calculators aankan. Bij deze voorbeelden zitten gedetailleerde instructies voor de invoer in de calculator(s).

Ten tweede onstaat er een nieuw rekenkundig probleem als het gegeven en het gevraagde omgewisseld worden. Met meer dan twee in- en uitvoerparameters zijn er bovendien meer dan twee combinaties van gegeven en gevraagd mogelijk. Door meerdere verschillende berekeningen te doen met verschillende invoerparameters krijg je vaak een beter inzicht in je oorspronkelijke probleem. De meeste calculators op deze site houden hier rekening mee: je kunt er meerdere typen berekeningen mee doen door het gegeven en gevraagd te verwisselen.

Een voorbeeld hiervan is de hypothekencalculator. Bij deze berekening wil je soms de effectieve rente weten, soms de maandlasten maar soms wil je juist de looptijd berekenen. Door meerdere berekeningen te doen met verschillende invoer kun je er achter komen wat jouw optimale combinatie van looptijd, maandlasten en effectieve rente is. Om dit makkelijker te maken kun je de drie berekeningen met dezelfde invoervelden op één pagina doen.

Berekeninging in de invoervelden

Je kunt overal kleine berekeningen in de velden zelf doen. In de Spaarcalculator kun je eventuele transactiekosten van het maandelijkse bedrag aftrekken. Vul daar bijvoorbeeld "0.98*100" in als er maandelijks 100 euro gespaard wordt en er iedere maand twee procent transactiekosten zijn.

URL's en linken

Onthou deze website aan de hand van één van de volgende namen:

  1. www.rekenen.net
  2. www.berekenen.nu
  3. www.rekenvoorbeeld.nl
  4. www.rekenvoorbeeld.be
  5. www.rekenvoorbeeld.eu

URL's van interne links zullen vanwege de voortschrijdende techniek veranderen over de tijd. Op dit moment heeft het volgende URL formaat de voorkeur: http://www.rekenvoorbeeld.nl/index.php?view=article&id=31.

Het volgende URL formaat is verouderd maar zal nog geruime tijd ondersteund worden: http://www.rekenvoorbeeld.nl/content/view/31/27/, waarbij het eerste getal het artikel nummer is en het tweede getal het hoofdstuknummer.

Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 13:42