Bereken oppervlakte en inhoud van een huis
Wonen/Vrije tijd - Wonen
zaterdag, 02 december 2006 21:36


Een huis kopen of huren is niet makkelijk. Iedereen in het gezin heeft zo zijn eisen: een mooie keuken, aan een rustige weg, een tuin, weinig onderhoud, enzovoort. Veel mensen willen ook een groot huis. Helaas zijn oppervlaktes vaak lastig vergelijken, want zowel huizenverkopers als huizenverhuurders overdrijven de oppervlakte vaak. Met deze online calculator kun je daarom de oppervlakte en het volume van een huis uitrekenen.

Zie ook het voorbeeld bij deze calculator: oppervlakte en volume van een appartement..

Vertrek Vorm Lengte Breedte Hoogte Hoogte 2 Oppervlak Volume
 

Totale oppervlakte:    Totale inhoud:  

  • Vul voor elk vertrek een beschrijving in, deze is alleen nodig voor het exporteren van de invoer voor later gebruik.
  • Vul dan de vorm van het vertrek in: rechthoekig, driehoekig of een deel van een cirkel.
  • Voor rechthoeken vul de lengte, breedte en de hoogte in. De tweede hoogte is voor het geval van een schuin dak. In dat geval is de eerste hoogte het laagste punt van het plafond en de tweede hoogte is dan het hoogste punt.
  • Voor driehoeken vul de lengte van één van de zijdes in onder lengte. Vul onder de breedte dan de lengte in van de lijn vanuit de hoek tegenover de zijde die loodrecht staat op deze zijde. De eerste lengte wordt ook wel de basis van de driehoek genoemd, de tweede lengte wordt de hoogte van de driehoek genoemd. Deze hoogte moet niet verward worden met de hoogte van het vertrek.
  • Als het vertrek een deel van een cirkel is, vul dan onder lengte de straal van de cirkel in en onder de breedte het gedeelte van de cirkel. Onder breedte kan dus 0.5 worden ingevuld in het geval van een halve cirkel.
  • Rijen kunnen verwijderd worden door op de minknoppen (-) te klikken, waarbij er steeds minimaal twee rijen aanwezig blijven.
  • Maximaal 100 rijen zijn toegestaan in deze calculator.
  • In alle velden behalve het eerste veld van elke rij kun je ook expressies invullen.

Verder kan de invoer in een bestand opgeslagen worden door op de knop Invoer Opslaan als HTML te klikken. Later kan men dit bestand als invoer weer in de calculator laden. Plak daarvoor de inhoud van het bestand in het veld in de tab Invoer van HTML en klik op de bijbehorende knop Vul Calculator.

De Calculator Oppervlakte en Inhoud van een Huis kan ook gegevens invoeren via een html code. Knip en plak de inhoud van een eerder geëxporteerd HTML bestand in onderstaand veld en klik "Vul Calculator".


Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 11:45