Prijsverhogingen
Financieel - Ondernemen
zaterdag, 09 december 2006 11:26

Met dit rekenvoorbeeld kun je je prijsverhogingen vergelijken met de inflatie. Als je niet ieder jaar je prijzen aan de inflatie aanpast is het vaak moeilijk te zien hoe snel je prijzen nu eigenlijk stijgen. Veel ondernemers verhogen hun prijs niet ieder jaar met een klein beetje maar om de zoveel jaar met een groter bedrag. Klanten klagen daar vaak over, ze zien alleen het bedrag van de prijsstijging en ze weten niet hoe lang de oude prijs gelijk is gebleven. Je zou hen de datum kunnen geven waarop de oude prijs in ging en deze calculator. Ze kunnen dan zelf zien dat de prijsstijging op jaarbasis veel minder groot is dan ze dachten.

Met deze calculator kun je ook kijken hoeveel de prijzen van je concurrenten en je leveranciers gestegen zijn. Misschien kun je deze kennis ook gebruiken om bij bepaalde leveranciers wat af te dingen. Tenslotte kun je met deze calculator ook als consument prijzenstijgingen vergelijken met de inflatie.

Vul eerst de ingangsdatum van de vorige prijs in en de vorige prijs zelf. Vul daaronder de ingangsdatum van de nieuwe prijs in en de nieuwe prijs zelf. Als je op de knop "Bereken" klikt dan krijg je het percentage te zien dat de nieuwe prijs is veranderd t.o.v. de oude prijs. Direct daarboven zie je de totale prijsstijging.

Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 11:43