Kooktijd of vermogen bij bereiden van één gerecht in je magnetron
Wonen/Vrije tijd - Vrije tijd
zondag, 09 september 2007 11:26

Bij het bereiden van maaltijden met een magnetron grijpen veel mensen eerst naar de verpakking om te kijken hoe lang iets in de magnetron moet. Bij veel etenswaar staat meestal hoe lang iets in de magnetron moet bij een bepaald vermogen van de magnetron. Dit vermogen staat dan ook op de verpakking.

Maar wat te doen als je magnetron niet precies op dit vermogen te zetten is ? Of als je sneller wilt koken met een hoger vermogen ? Of als je juist langzamer wilt koken omdat de inhoud van de magnetron tegelijkertijd met een gerecht op het fornuis klaar moet zijn ? Of als je meer wilt maken dan in het recept staat ?

In al deze gevallen kun je met onderstaande calculator de kooktijd van je magnetrongerecht berekenen. Met deze calculator kun je zowel het gewicht van je maaltijd als het vermogen van je magnetron variëren ten opzichte van de gegevens in het recept.

Voer eerst de gegevens uit het recept in: vermogen en hoeveelheid. Voer dan het vermogen en het gewicht in voor de te bereiden maaltijd en klik op Bereken.

Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 11:34