Komma gescheiden data naar HTML tabel
Werk - Administratie
woensdag, 16 april 2008 21:21

Veel software exporteert nog steeds gegevens via bestanden waarin de velden door komma's of TAB's gescheiden zijn. Ook professionele dienstverleners schamen zich hier niet voor. Zo kun je op dit moment (april 2008) bij de DSB internet betaalrekening alleen overschrijvingen exporteren via een bestand met velden gescheiden door TAB's. En Google Adsense stuurt mij iedere maand ook gegevens over advertentievertoningen en inkomsten in een bestand waarin de velden door komma's gescheiden zijn. Dit soort bestanden kun je natuurlijk in een spreadsheet importeren. Maar ik wil ze het liefst direct omzetten naar HTML. Daarom heb ik een calculator gemaakt die dit kan doen.

Gebruiksaanwijzing CVS naar HTML converter
  • Voer eerst je Komma- TAB of anderzijds gescheiden data in. Je kunt ook naar een dergelijk bestand bladeren en dan op Upload Bestand! klikken.
  • Selecteer dan het scheidingskarakter voor de data.
  • Als uw gegevens ook scheidingstekens binnen de velden bevatten dan kunt u opgeven hoe deze scheidingstekens als gewone tekst behandeld kunnen worden. Doe dit door hier bijvoorbeeld hier aanhalingstekens op te geven of andere karakters waarmee de scheidingstekens ge-escaped kunnen worden. Je kunt ook aanhalingstekens gebruiken om binnen in een veld een nieuwe regel toe te laten.
  • Bij escape karakters kun je ook een karakter opgeven. Als dit karakter dan voor een hiervoor opgegeven aanhalingsteken staat dan heeft dit aanhalingsteken geen speciale betekenis. In plaats daarvan wordt het aanhalingsteken als gewone tekst weergegeven.
  • Indien van toepassing selecteer hoe nieuwe regels binnen velden toegelaten moeten worden. In principe houdt een nieuwe regel in de invoer ook een nieuwe regel in de (HTML) uitvoer tabel in, maar dit is niet zo als de nieuwe regel tussen aanhalingstekens staat. Meestal wil men daarom nieuwe regels tussen aanhalingstekens of met een escape karakter ervoor laten vervangen door "<br/>". Deze tekst is dan weer als nieuwe regel zichtbaar in je browser.
  • Indien van toepassing kies hoe speciale karakters zoals HTML entities of HTML markup, ge-escaped moeten worden. Als je invoer bijvoorbeeld "<br/>" bevat en je kiest "Niet omzetten (tabel bevat code)" je HTML tekst uitvoer is "&lt;br/&gt;". Een browser zal dit laten zien als "<br/>"
  • Facultatief: voer HTML attributen zoals style informatie in voor de tabel in zijn geheel en/of voor ieder veld. Kies bijvoorbeeld border="1"
  • Je kunt rijen en kolommen overslaan door de rij- en kolomnummers gescheiden door komma's op te geven. Deze rijen en kolommen komen dan niet in de HTML tabel. Voor het TAB gescheiden bestand met overschrijvingen van mijn DSB internetbankrekening kies ik bij kolommen 1,2,3,4,5,12,14
  • Vink als binary download aan als je de uitvoer meteen in een bestand wilt bewaren.
  • Als je kiest voor HTML uitvoer en je wilt de tabel eerst in je browser zien vink dan eerst bekijken (HTML) aan en maak als binary download leeg.

Ga naar de CSV naar HTML converter.

Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 10:02