Opgelopen rente berekenen
Financieel - Vermogen
zondag, 31 augustus 2008 15:59

Met deze calculator kun je de openstaande rente berekenen, van bijvoorbeeld een spaarrekening of een lening. Met deze calculator kun je daarbij rekening houden met tussentijdse saldo- en/of rentewijzigingen. Je kunt de calculator ook gebruiken om een verwacht saldo te berekenen.

Er zijn twee voorbeelden bij deze calculator:Einddatum (JJJJ-MM-DD):   
Datum
(JJJJ-MM-DD)
Mutatie Rente (%)     


Totaal berekende rente:
Saldo inclusief rente:
Saldo exclusief rente:

 
  • Vul bovenaan de datum in waarop de openstaande rente berekend moet worden.
  • Vul daaronder voor elke rente of saldowijziging de datum, het bedrag van de mutatie en het rentepercentage in.
  • In de velden voor de mutatie en de rente kun je expressies opgeven.
  • Voorbeeld: stel dat het saldo op de eerste datum 10 is en op een tweede datum wordt er 3.59 en 2.56 afgeschreven. Vul dan op de eerste datum in het veld Mutatie de waarde 10 in. Op de tweede datum moet je in het veld Mutatie de expressie "-3.59 -2.56" invullen.
  • Met de knoppen plus (+) en min (-) kun je rijen toevoegen en verwijderen, het maximum is 100 rijen.
  • Je kunt de rijen in een andere volgorde zetten door met de muis één of meerdere rijen naar boven of naar onderen te slepen.
  • De rentepercentages zijn gebaseerd op 365 dagen per jaar.

Verder kan de invoer in een bestand opgeslagen worden door op de knop Invoer Opslaan als HTML te klikken. Later kan men dit bestand als invoer weer in de calculator laden. Plak daarvoor de inhoud van het bestand in het veld in de tab Invoer van HTML en klik op de bijbehorende knop Vul Calculator.

De Opgelopen Rente Calculator kan ook gegevens invoeren via een html code. Knip en plak de inhoud van een eerder geëxporteerd HTML bestand in onderstaand veld en klik "Vul Calculator".


Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 09:55