Sparen tot eindbedrag
Financieel - Vermogen
dinsdag, 25 november 2008 17:12
Deze calculator kan twee dingen berekenen:
 • Hoeveel maanden het duurt voordat een gegeven eindbedrag is gespaard, òf
 • welk bedrag er maandelijks gespaard moet worden voordat in een gegeven aantal maanden een bepaald eindbedrag is gespaard.
Deze calculator kan twee dingen berekenen:
 • Hoeveel maanden het duurt voordat een gegeven eindbedrag is gespaard, òf
 • welk bedrag er maandelijks gespaard moet worden voordat in een gegeven aantal maanden een bepaald eindbedrag is gespaard.
Zie de tab Gebruiksaanwijzing en de volgende voorbeelden:

Maanden toevoegen aan invoer:


Begin bedrag: Eind bedrag:
Beginmaand: Rente percentage:
Aantal maanden: alleen opgeven indien maandbedrag berekenen.
Maand Bedrag Wegingsfactor     
Januari
   

Berekend maandbedrag:
Berekend eindbedrag:
Aantal maanden:
Totaal te sparen bedrag per maand afzonderlijk:

Je kunt voor elke maand een ander te sparen bedrag laten berekenen. Je kunt ook voor elke maand een ander te sparen bedrag opgeven, dat dan dus bekend is. Zie ook de twee voorbeelden bij deze calculator.

Een onbekend te sparen bedrag opgeven doe je met de plus knop (+) onder de tekst Maanden toevoegen met te berekenen bedrag. Een gegeven te sparen bedrag opgeven gaat met de plus knop (+) onder de tekst Maanden toevoegen met bekend bedrag.

 • Vul het begin- en het eindbedrag in.
 • Vul de beginmaand in, dit kan de naam van een maand zijn, bijvoorbeeld "maart" of een nummer, bijvoorbeeld "3".
 • Vul daarnaast het rentepercentage in.
 • Als het aantal maanden voordat een eindbedrag is gespaard berekend moet worden, vul dan dit aantal maanden in. Laat dit veld leeg als het maandelijks te sparen bedrag berekend moet worden.
 • Maanden met een bekend te sparen bedrag kunnen toegevoegd worden met de plus knop (+) onder de tekst Maanden toevoegen met bekend bedrag. De maand kun je op dezelfde manier opgeven als de beginmaand, ofwel met de naam van de maand ofwel met een cijfer tussen de 1 en de 12. Als je voor elke maand hetzelfde bedrag wilt toevoegen vul dan bij Bedrag iedere maand dit bedrag in en klik de plus knop (+) ernaast. Als in het formulier al een maand met een bekend te sparen bedrag staat dan wordt dit eerder ingevoerde bedrag niet overschreven. In beide gevallen verschijnt er onderaan een nieuwe rij, of rijen, waar je het te sparen bedrag kan invoeren.
 • Als een maandelijks te sparen bedrag berekend moet worden vul dan bij Maanden toevoegen met te berekenen bedrag de maand in en klik op de plus knop (+). Als er iedere maand een te berekenen bedrag gespaard moet worden klik dan op de plus knop (+) naast de tekst Iedere maand. Er verschijnt nu onderaan een nieuwe rij, of rijen, waar je de verhouding tussen de te berekenen te sparen bedragen kunt invullen, zie ook de voorbeelden. Je moet nu ook het aantal te sparen bedragen opgeven.
 • Maanden in de lijst onderaan die je niet nodig hebt kun je verwijderen door op de minknop (-) ernaast te klikken.
 • Je kunt de rijen in een andere volgorde zetten door met de muis één of meerdere rijen naar boven of naar onderen te slepen.
 • In de velden voor numerieke invoer, uitgezonderd de maanden dus, kun je ook expressies invullen.

Verder kan de invoer in een bestand opgeslagen worden door op de knop Invoer Opslaan als HTML te klikken. Later kan men dit bestand als invoer weer in de calculator laden. Plak daarvoor de inhoud van het bestand in het veld in de tab Invoer van HTML en klik op de bijbehorende knop Vul Calculator.

De Sparen voor een Eindbedrag Calculator kan ook gegevens invoeren vanaf html code. Knip en plak de inhoud van een eerder geëxporteerd HTML bestand in onderstaand veld en klik "Vul Calculator". Eerder ingevoerde gegevens worden uit de calculator verwijderd.


Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 09:51